Op zoek naar een eenvoudig en snel te bereiden woksausje om door je verse wokgerecht te doen? Onderstaande recept voor een teriyaki woksaus is eenvoudig en snel te maken en geeft een heerlijke zoete, herkenbare smaak. Natuurlijk kun je ergens een flesje woksaus uit de winkel kopen, maar als je de woksaus zelf maakt weet je tenminste welke ingrediënten erin zitten.

 

Ingrediënten

  • 2 Knoflooktenen, gepeld.
  • 2 eetlepels honing (suiker kan eventueel ook)
  • 200 ml Sojasaus
  • 100 ml Water
  • Scheutje sesamolie
  • Allesbinder, of maizena (allesbinder kan gelijk in de saus, bij maizena moet je het even in een kopje aanlengen met water)

Bereidingswijze Teriyaki woksaus

1. Zet een steelpannetje op een laag tot middelhoog vuur.

2. Doe alle ingrediënten voor de Teriyaki woksaus in de pan, behalve de allesbinder.

3. Laat de saus aan het kookpunt komen en laat het even rustig pruttelen.

4. Strooi zo’n 3 eetlepels allesbinder in de saus, terwijl je de saus doorroert. Blijf roeren tot de saus de gewenste dikte heeft. Eventueel kun je nog wat meer allesbinder in de saus toevoegen.

5. Proef de saus, voeg eventueel nog wat honing toe als je het geheel wat zoeter wilt en verwijder de knoflooktenen.

 

De Teriyaki woksaus is klaar. Wok wat groente en/of vlees en voeg de woksaus de laatste paar minuten toe in de pan. Bestrooi het geheel eventueel met wat (geroosterde) sesamzaadjes.

 

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

CommentLuv badge