Broodplank met smeerselsVoor de verjaardag van Helen en om de goede echo te vieren zijn we afgelopen week weer eens een lekker hapje wezen eten. Vaste volgers zullen het vast op Instagram gezien hebben dat we gezinsuitbreiding krijgen. Als alles goed gaat krijgt Nina rond 12 december een broertje of zusje 🙂  Aangezien Helen nu toch niet mag drinken, een mooi ‘excuus’ om niet in onze eigen stad te gaan eten. Apeldoorn is voor ons nog niet zo bekend, dus na wat leuke plekjes via BookDinnners bekeken te hebben, viel de keus al snel op Brasserie M’Joy.

Smaakmaker bij Bookdinners

Sinds kort mag ik mezelf “Smaakmaker” van BookDinners noemen. Via mijn profiel zie je mijn geliefde hotspots en diverse recensies over leuke plekjes voor een hapje en drankje. Een restaurant vinden en reserveren kun je doen via BookDinners. Of het nu gaat om ontbijt, lunch of diner: voor elk moment van de dag vind je de leukste restaurants.

BookDinners werkt samen met diverse foodbloggers, influencers, media, sommeliers en chefkoks, die ze Smaakmakers noemen. Op de website worden favoriete hotspots van de Smaakmakers uitgelicht, zodat je leuke plekken snel bij de hand hebt. Met een BookDinners profiel kun je een smaakmaker volgen en zijn persoonlijke restaurantgids inzien. Interessante restaurants sla je vervolgens gemakkelijk op in je eigen lijstje.

BookDinners is gestart voor- en door Horeca en is in handen van Koninklijke Horeca Nederland en de SHK Horecagroep. Anders dan bij andere verzamelwebsites (bijvoorbeeld TheFork) betalen restaurants een klein bedrag per maand voor een vermelding, zonder bijkomende variabele kosten.

 

Brasserie M’Joy in Apeldoorn

Je vindt Brasserie M’Joy aan het Leienplein in Apeldoorn. Een klein, knus plein met diverse restaurantjes rondom het centrale terras. Bij M’Joy kun je terecht voor lunch, diner of gewoon een goede kop koffie met gebak. Op de menukaart vind je diverse bekende voorgerechten zoals soepen, carpaccio en meloen met ham. Maar ook gerookte meerval met algenpasta of gebakken hele gamba’s staan op de kaart. Je hebt de keuze uit 6 hoofdgerechten, waaronder kipsaté, diamanthaas, zalm, kabeljauw en gevulde courgette. Daarnaast serveren ze “De Expeditie”, een maandelijks wisselend menu geïnspireerd op een werelddeel. Deze maand staat in het teken van Nieuw Zeeland en serveren ze onder andere Green Lip mosselen en Lamsrack. M’Joy heeft geen aparte bierkaart, maar ze hebben wel degelijk de nodige (speciaal)bieren in het assortiment.

Gerookte meerval met algenpasta Courgette soep met spek

 

Tijd om een keuze te maken

Eigenlijk had ik thuis al besloten om voor de dry-aged New York Strip te gaan als hoofdgerecht. Een stuk vlees wat ik nog niet kende van smaak, dus dan ben ik al snel om 🙂 We zochten een plekje in de zon op het terras en ik bestelde alvast een Mooie Nel van Jopen, toch wel een van mijn favoriete IPA bieren. Onder het genot van wat krokant brood met smeersels keken we wat we gingen bestellen. Als voorgerecht koos ik voor de gerookte meerval met algenpasta, cherry tomaatjes en roomsaus van lente-ui. Helen ging voor de courgette soep met gebakken spek. De voorgerechten werden op een leuke wijze gepresenteerd, zoals je kunt zien op de foto’s. De gerookte meerval met algenpasta was een goede keuze. Meerval had ik nog nooit gegeten, dus was benieuwd naar de smaak. De vis is stevig van structuur, maar zacht van smaak. Het heeft niet echt die typische ‘vissmaak’, voor mij verrassend en zeker voor herhaling vatbaar. De courgette soep van Helen smaakte ook prima, dus we waren benieuwd of de hoofdgerechten ook in de smaak gingen vallen.

New York Strip met Johannieter

Aangezien het tijd was voor een volgend biertje vroeg ik de serveerster welk bier ze bij de New York Strip zou adviseren. De Johannieter werd aangeraden, dus daar ging ik natuurlijk wel in mee.  De Johannieter is een dubbelbock met vooral zoete en bittere tonen. Op de achtergrond proef je wat fruitigheid. Dit ging inderdaad prima samen met het zachte van het vlees van de New York Strip, en de wat kruidige ‘korst’ van het vlees. Er werd me geadviseerd om voor een medium rare garing te gaan. Wie vaker recensies leest weet dat ik mijn vlees ook zo het liefste eet. Het was echt een heerlijk stukje vlees. Heel zacht van structuur en de iets kruidige korst met een klein vetrandje maakt het helemaal af.

Bij Helen viel de kabeljauw met Serranoham uit de oven met kruidige beurre blanc en Pimientos de Padrón ook in de smaak. De kabeljauw had een prima garing en  door de oven was de Serranoham lekker knapperig geworden. De Pimientos de Padrón zijn Spaanse groene pepers, die niet heet zijn, vergelijkbaar met paprika. Omdat het ondertussen toch wat fris was geworden op het terras en onze buikjes goed gevuld waren, besloten we geen dessert te nemen.

New York Strip - Brasserie M'Joy Apeldoorn Kabeljauw met serranoham

 

Brasserie M’Joy een aanrader?

Een gezellige plek op een kleinschalig plein waar je prima kunt vertoeven. Het personeel is vriendelijk en wil het je graag naar de zin maken. Met de kennis van de bieren in combinatie met de geserveerde gerechten zit het ook wel goed. De garing van het vlees was prima en alle gerechten waren goed op smaak. Als ik dan een minpuntje kan bedenken, dan is het dat de garnituren niet heel afwisselend zijn. De prijzen zijn ook echt prima voor hetgeen je op je bord krijgt. Mijn vleesgerecht was het duurste op de kaart met € 24,50, maar dat was het zeker waard. De andere hoofdgerechten hebben een prijs van tussen de € 15,50 en € 18,50.

Ken jij Brasserie M’Joy in Apeldoorn al? En wat is jouw favoriete gerecht? Laat het me weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!

Brasserie M’Joy Apeldoorn
Leienplein 10
7311 EE Apeldoorn
0612323065
www.brasserie-mjoy.nl
info@brasserie-mjoy.nl

Reserveren bij Brasserie M’joy

Meer foodtalk

Meer recensies en ander foodnieuws lezen? Bekijk dan al mijn foodtalk.

 

Dit artikel is op eigen initiatief tot stand gekomen en is geen betaalde samenwerking met het restaurant en BookDinners.

 

5 Comments
  1. Gefeliciteerd met de gezinsuitbreiding en de goed echo. Nieuwe plekken ontdekken is altijd fijn en wat grappig dat ze elke maand de kaart veranderen naar een werelddeel. Ik ken deze plek nog niet. Kom ook te weinig deze kant op moet ik zeggen, maar je weet nooit.
    lodi onlangs geplaatst…Tips: Hoe kies je een goede zonnebril?My Profile

  2. Dat ziet er allemaal goddelijk uit zeg! Het klinkt erg goed en de borden zijn mooi opgemaakt 🙂 Mocht ik weer in Apeldoorn zijn dat weet ik waar ik langs ga 🙂
    Jessica – Foodie Feest onlangs geplaatst…Bietenpesto crostini’sMy Profile

  3. BookDinners lijkt mij een mooi initiatief! En wat zien de gerechten er smakelijk uit.

  4. Proficiat om te beginnen – ziet er allemaal super lekker uit en de prijs is een pak beter dan waar wij gisteren geweest zijn 🙂

    • Dank je wel 🙂 Haha ja, er zit wel wat verschil in prijzen tussen restaurants soms he? Waar ben je wezen eten?

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

CommentLuv badge