Dit recept voor romige mosterdsoep is eenvoudig te maken en bevat weinig ingrediënten. De romige mosterdsoep kun je als lunch eten of serveren als voorgerecht. Het lekkerste is om grove mosterd te gebruiken, omdat de mosterdzaadjes dan leuk ogen in de soep. Je kunt het ook met fijne mosterd maken, maar dan wordt de smaak wel wat anders. Het onderstaande recept is geschikt voor vier personen.

Recept romige mosterdsoep

Ingrediënten romige mosterdsoep

 • 1 liter water
 • 1 (groente) bouillonblokje
 • 4 eetlepels grove mosterd
 • 250 ml kookroom
 • een handje spekblokjes (of enkele plakjes ontbijtspek)
 • 50 gram boter
 • 60 gram bloem
 • peper en zout

 

Bereidingswijze romige mosterdsoep

Voor de romige mosterdsoep beginnen we eerst met het maken van een roux. Dat lijkt misschien spannend, maar dat valt reuze mee! Zet een pan met dikke bodem op het vuur en voeg de boter toe. Laat de boter even bakken tot het stopt met bruisen. Zet het vuur laag en voeg de (gezeefde) bloem toe. Roer het met een houten lepel goed door elkaar en bak het enkele minuten terwijl je blijft roeren.

Voeg beetje bij beetje het water toe en roer goed door tot het opgenomen is. Als je al het water hebt toegevoegd en het is mooi gebonden, verkruimel je het bouillonblokje boven de pan en roer weer goed door.

Bak in een steelpannetje de spekjes uit tot de mooi krokant zijn. Je kunt ook plakjes ontbijtspek bakken en deze later in kleine stukjes snijden of breken. Ga onder het bakken van de spekjes verder met de soep.

Voeg de vier eetlepels grove mosterd toe en roer goed door. Doe dan hetzelfde met de slagroom. Proef of de romige mosterdsoep goed op smaak is en voeg naar wens peper en zout toe. Schep de romige mosterdsoep in soepkommen en strooi als laatste de spekjes over de soep.

Eet smakelijk!

 

Pin deze afbeelding

Overzicht
recipe image
Naam
Recept romige mosterdsoep
Auteur
Datum
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Beoordeling
4.51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)
2 Comments
 1. Normaal gesproken koop ik mosterdsoep van Honig, maar deze ga ik binnenkort zeker proberen. Ziet er makkelijk uit ook!
  Aneta onlangs geplaatst…Spam je blog (januari)My Profile

  • Kriston

   Het is zeker een makkelijk te maken soepie en ik vind hem heerlijk! Succes!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

CommentLuv badge