Gisteren kwam mijn vriendin thuis met gerookte paling. Dat zijn nog eens de leuke en lekkere verrassingen! Vandaag heb ik er een lekker gerechtje mee gemaakt. Je kunt dit recept paling met garnalen eten als lunch of voorgerecht.

Recept paling met garnalen

Met de gerookte paling heb ik weinig gedaan, want aan deze smaak moet je puur houden vind ik. Haal de paling minimaal een half uur van te voren uit de koelkast, dat komt de smaak ten goede.

Onderstaand recept is geschikt voor twee personen. Je kunt zelf eenvoudig spelen met de hoeveelheden.

Ingrediënten recept paling met garnalen

  • 1 gerookte paling
  • ongeveer 100 gram cocktail garnalen
  • 2 sneetjes brood
  • Een handje gemixte sla
  • Eetlepel halvanaise (of mayonaise)
  • Eetlepel ketchup
  • Scheutje worcestershiresaus
  • Scheutje chipotle saus
  • Theelepel dille

Bereidingswijze recept paling met garnalen

We beginnen met het sausje voor bij de garnalen. Doe de halvanaise, ketchup, worcestershiresaus en chipotle saus in een kommetje en roer goed door.

Rooster 2 boterhammen in een broodrooster, of in de oven. Steek met een kookring drie ringen uit de geroosterde broodjes.

Snijd de paling in gelijke delen en zet apart.

 

Recept paling met garnalen - Thomas CulinairOpdienen

Pak een mooi breed bord of plateau. Zet de drie toastjes naast elkaar met ruimte ertussen voor de paling.

Schep op elk toastje een beetje garnalen. Schep er daarna wat van de saus over en maak het af met wat sla en eventueel wat dille.

Leg hierna de stukjes paling gekruist over elkaar tussen de toastjes. Strooi er iets dille over.

Leg daarna nog wat sla en garnalen decoratief om het gerecht heen en druppel als laatste nog wat saus op het bord.

Het recept met paling en garnalen is nu klaar. Het is eenvoudig te maken en het resultaat is zeer smakelijk, maar ook leuk om te zien… toch?

 

Meer inspiratie?

Ik hoop dat dit recept paling met garnalen je inspireert, maar toch op zoek naar meer inspiratie? Kijk dan eens bij mijn andere voorgerechten of lunchgerechten.

Paling met garnalen gemaakt?

Heb je dit recept voor paling met garnalen gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Vind ik leuk om te lezen!

9 Comments
  1. Presentatie 10!
    Dit zou ik zelf nooit zomaar maken door de week.
    Maar misschien moet ik er me toch eens aan wagen!

  2. Heerlijk, ben een echte viseter. Ik zou dit wel als voorgerecht eten. Ziet er ook nog eens mooi uit als je gasten te eten hebt.

  3. Ben een ontzettende visfan dus krijg spontaan trek van dit recept ^^

    • Kriston

      zeker het proberen waar hoor Nele!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

CommentLuv badge