Recept pompoencurry met naanbrood - Thomas CulinairHeerlijk comfortfood voor de herfst deze pompoencurry met naanbrood. Zelf naanbrood maken is echt super eenvoudig en is zo gepiept. Je kunt er natuurlijk ook gewoon rijst bij eten, in plaats van naanbrood. Deze pompoencurry bevat lekker veel groente. Als je hem vegetarisch wilt maken, kun je de kipfilet eventueel achterwege laten.

Onderstaand recept is geschikt voor ongeveer 4 personen.

 

Ingrediënten pompoencurry met naanbrood

  • een halve flespompoen
  • een halve bloemkool
  • twee handjes sperziebonen
  • een blik kikkererwten (afgespoeld en uitgelekt)
  • een blik kokosmelk
  • twee kipfilets
  • een grote ui (fijngehakt)
  • een rode peper (fijngehakt, met of zonder zaadjes)
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 3 centimeter verse gember (geschild en geraspt)
  • twee theelepels kerrie
  • een theelepel kurkuma
  • een theelepel komijn
  • peper en zout
  • olijfolie

een voor het naanbrood

  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 300 gram yoghurt
  • 5 gram zout
  • olijfolie
  • 1 teen knoflook

Pompoencurry met zelfgemaakt naanbrood - Thomas Culinair

Voorbereiding pompoencurry met naanbrood

Voordat we echt gaan koken is het handig om wat voorbereidingen te treffen. Dat werkt makkelijker tijdens het koken vind ik.

Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd het in blokjes. Kook de pompoen vervolgens voor zo’n 15 minuten en giet af.

Snijd de bloemkool in roosjes en maak de sperziebonen schoon en breek ze in tweeën. Kook de bloemkool en sperziebonen in kokend water voor ongeveer 5 tot 10 minuten, zodat ze bijna gaar zijn.

Zorg er ook voor dat je het ui, de rode peper, de knoflook en gember hebt voorbereid, zodat je ze eenvoudig kan verwerken tijdens het koken.

Voorbereiding naanbrood

Doe de yoghurt met het zelfrijzend bakmeel en zout in een kom en kneed er een mooi beslag van. Het deeg moet een beetje plakkerig en soepel zijn. Verdeel het deeg in acht gelijke delen en zet apart.

Pers een teen knoflook boven een kommetje en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Breng verder op smaak met peper en zout. Zet alles apart, we hebben het weer nodig als de pompoencurry aan het garen is.

Bereiding pompoencurry

Zet een grote pan op het vuur met een scheut olijfolie en laat goed heet worden. Voeg de ui toe en laat glazig worden. Hierna voeg je de kipfilet, knoflook, gember en rode peper toe. Doe hierna de kruiden in de pan en roer alles goed door. Bak het mengsel voor ongeveer 5 minuten en schep het regelmatig door elkaar.

Dan is het tijd om de pompoen, kikkererwten, bloemkool en sperziebonen toe voegen. Ook kan nu de kokosmelk in de pan gegoten worden. Roer alles goed door elkaar en laat zo’n 15 minuten stoven. Breng voor het opdienen naar wens op smaak met zout en peper.

Als de pompoencurry aan het stoven is, gaan we aan de slag met het naanbrood.

Comfortfood: Pompoencurry met naanbrood - Thomas Culinair

Bereiding naanbrood

Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden.

Bestrooi je werkblad met bloem of leg een vel bakpapier klaar. Rol vervolgens elke bol deeg plat uit tot een langwerpig ‘broodje’.

Leg een (of twee) broodje(s) in de pan en bestrijk het dan met de gekruide olie. Bak deze kant voor zo’n 2 tot 3 minuten. Draai het naanbrood om en bestrijk ook deze kant met de kruidenolie en bak weer voor 2 tot 3 minuten. Herhaal dit met de rest van het deeg.

Schep de pompoencurry in een mooi bord en serveer het naanbrood erbij. Eet smakelijk!

Pompoencurry met naanbrood gemaakt?

Laat het me dan weten in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter en gebruik #thomasculinair of tag me even. Vind ik leuk om te lezen!

 

Meer inspiratie?

Deze pompoencurry met naanbrood gemaakt en op zoek naar meer lekkere curry gerechten? Kijk dan eens naar de rode curry met garnalen of de Pukka gele curry met kip.

Samenvatting
recipe image
Naam
Pompoencurry met naanbrood
Toegevoegd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

16 Comments
    • Kriston

      nou om eerlijk te zijn, wist ik dat eerder ook niet hoor haha. Echt super simpel en het staat gelijk ook leuk vind ik 🙂

  1. ik heb vorige week nog pompoencurry gemaakt, echt heerlijk! Maar dat je naanbrood ook zelf kon maken, is echt een ontdekking! Ga ik zeker proberen! Bedankt!

    • Thomas

      het viel mij ook heel erg mee, simpel en lekker! 🙂

  2. Dit had ik niet moeten lezen op een lege maag, haha. Het ziet er heerlijk uit.
    Vooral dat naanbrood is een ontdekking, hier in de buurt is het nergens te vinden! Straks maar eens een boodschappenlijstje opstellen. 😀

    • Thomas

      leuk, succes! 🙂

  3. Ziet er lekker uit. Kun je het naanbrood en de curry ook maken zonder de knoflook denk je? daar kan ik niet goed tegen namelijk… Heb je een idee wat een goede vervanger zou zijn?

    • Thomas

      Ja dat kan zeker hoor. In de curry zitten genoeg andere kruiden die een lekkere smaak geven en omdat je de naam toch samen met de curry eet, mis je de knoflook erin dan niet heel erg.

  4. Hmmm ik ben echt dol op curry soepjes, en deze variatie spreekt mij ook heel erg aan. Fijn ook dat hij zo makkelijk vegetarisch of vegan te maken is. En dan zal ik i.p.v. het brood ook zeker voor rijst gaan. Zo lekker!

  5. Ziet er uit als een heerlijk recept! Ik houd van curry’s én van pompoen dus dit lijkt me een top combinatie. Ik sla hem ook even op Pinterest op 😉 Vind ik net even iets makkelijker.

  6. Dat ziet er lekker uit. Wat top dat naanbrood zelf gemaakt

  7. Juliette - Strongbody.nl

    Heerlijk! Ik ben gek op pompoen en curry! Dit ga ik onthouden als het weer koud begint te worden.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

CommentLuv badge