Pasta uit de oven met tonijn - Thomas CulinairPasta uit de oven, of “Pasta al Forno” is een makkelijke manier om een lekker pastagerecht op tafel te toveren. Daarnaast is het ook goed voor te bereiden. Je kunt de pastaschotel van te voren vullen, zodat je het alleen nog even in de oven hoeft te schuiven. Een makkelijke ovenschotel ben je nog niet eerder tegengekomen op mijn foodblog. Meestal kook ik liever andere gerechten, maar de Princes Challenge van deze maand staat in het teken van ovenschotels, dus leuk om eens iets te maken wat je misschien niet direct van mij verwacht. Dat is ook één van de redenen waarom ik het Princes Ambassadeurschap ben aangegaan, zodat ik uitgedaagd wordt om nieuwe/verrassende recepten te bedenken.

Dit recept voor pasta uit de oven is heel erg gemakkelijk om te maken en is lekker gevuld met veel groente en tonijn. Je kunt de hoeveelheden ook eenvoudig aanpassen als je het voor meerdere personen kookt.Geen fan van vis? Je kunt natuurlijk ook gehakt of chorizo gebruiken. Ik gebruik gedroogde Italiaanse kruiden. Heb je dat niet, dan kun je gerust zelf een mix maken van kruiden zoals peterselie, basilicum, oregano, tijm rozemarijn en salie. Als je in totaal maar ongeveer een eetlepel gebruikt.

Onderstaand recept is geschikt voor 2 personen

Ingrediënten pasta uit de oven

  • 150 gram pasta (ik heb farfalle gebruikt)
  • 1 blikje tonijn
  • halve courgette
  • halve winterwortel
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 ui
  • halve broccoli
  • halve paprika
  • 250 ml passata
  • 100 gram cottage cheese
  • 1 bol mozzarella
  • Parmezaanse kaas
  • eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden (bv. peterselie, basilicum, oregano en tijm)
  • peper en zout
  • olijfolie

Pasta uit de oven met tonijn - Thomas Culinair

Bereiding pasta uit de oven

Zet allereerst de oven aan en laat hem verwarmen op 200 graden. Snijd de broccoli in kleine roosjes en blancheer ze voor ongeveer 5 minuten in kokend water. Spoel ze even af onder ijskoud water.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af onder koud water. Laat het blikje tonijn uitlekken in een vergiet of zeef. Als de pasta kookt en de tonijn aan het uitlekken is, kun je alvast beginnen met onderstaande stappen.

Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie. Snipper een ui en fruit het even in de pan. Pers dan een teen knoflook boven de pan en roer even door. Snijd vervolgens de wortel, courgette en paprika in stukjes en voeg ook deze toe, samen met de Italiaanse kruiden. Bak het geheel voor 5 tot 10 minuten en schep het regelmatig om. Ik vind het persoonlijk lekker als de groente nog een bite heeft, maar dat is persoonlijk. Wil je de groente wat zachter, dan kun je het groente mengsel wat langer bakken.

Mix in een kom de passata met de cottage cheese en voeg samen met de broccoli, tonijn en pasta toe aan het groente mengsel. Schep alles goed door elkaar en laat even pruttelen voor enkele minuten. Breng naar wens op smaak met peper en zout.

Tijd voor de oven!

Pak een ovenschaal en vet deze in met olijfolie. Schep vervolgens het mengsel in de ovenschaal. Snijd de mozzarella in dunne plakken en leg op het gerecht. Rasp er tenslotte een lekkere laag Parmezaanse kaas over. De mozzarella gaat lekker smelten en de Parmezaanse kaas geeft een krokant effect. Zet de ovenschaal voor 20 minuten in de oven op 200 graden. Zet de oven op de grillstand en grill het gerecht voor ongeveer 5 minuten, zodat de kaas lekker bruin wordt. Geen grillstand op je oven? Geen probleem, maar dan laat je het iets langer garen, totdat de bovenkant mooi bruin is.

Je kunt er eventueel nog wat frisse salade bij serveren. Eet smakelijk!

Pasta uit de oven gemaakt?

Heb jij dit recept voor pasta uit de oven gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!

Meer Italiaanse recepten?

Op zoek naar nog meer lekkere recepten voor Italiaanse recepten? Bekijk dan het overzicht via: Italiaanse recepten.

Overzicht
recipe image
Naam
Pasta uit de oven
Auteur
Datum
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
5 Comments
  1. Ik ben echt gek op pasta. Dit ziet er zo heerlijk uit. Ik krijg trek.

  2. Dat ziet er smakelijk uit! Ik ben alleen geen vis eter dus zou de tonijn denk ik vervangen door gehakt.

  3. Ziet er lekker uit! Mijn zoon is dol op pasta, maar de gewone komt me een beetje de neus uit 😉 Deze kunnen we wel een keer proberen!

  4. Oh ik klikte deze aan en nu heb ik spijt haha. want wij eten vanavond pasta maar dat is geen pasta voor in de oven. Ik ga dit gerecht opslaan en hem snel eens uitproberen.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

CommentLuv badge