Pad Thai is een van de bekendere gerechten uit de Thaise keuken. Het is een eenvoudig en snel wokgerecht, mijn versie is Pad Thai met garnalen, maar je kan het ook met kip maken. De pittige smaak van sambal en rode peper, combineert goed met het frisse van limoen en het zoete van de gember. De bite van de geroosterde cashewnoten maakt het gerecht helemaal af.

Onderstaand recept is geschikt voor twee personen, maar je kunt de hoeveelheden naar eigen inzicht aanpassen.

Pad Thai met garnalen

Ingrediënten Pad Thai met garnalen

  • 150 gram (grote) garnalen
  • 100 gram rijstnoedels
  • 2 eieren
  • een handje cashewnoten
  • een halve paksoi
  • 1 paprika
  • 125 gram taugé
  • 1 ui
  • een halve rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • platte peterselie of koriander
  • wokolie (of olijfolie)
  • peper en zout

voor de saus

  • een flinke scheut sojasaus
  • een halve theelepel sambal (gebruik naar eigen smaak)
  • een halve eetlepel vissaus
  • een eetlepel gembersiroop
  • het sap van een halve limoen

 

Bereidingswijze Pad Thai met garnalen

We beginnen met het woksausje. Meng de ingrediënten in een kommetje, zodat je het later gemakkelijk toe kan voegen aan het gerecht.

Rooster de cashewnoten in een droge pan tot ze een mooie bruine kleur krijgen. Snijd vervolgens de cashewnoten even grof door en zet apart.

Breng water aan de kook en laat de noedels voor ongeveer 3 minuten wellen in het gekookte water. Spoel ze daarna af met koud water en snijd ze kleiner.

Kluts de eieren in een kommetje en voeg een snuf peper en zout toe.

Zet een wok op het vuur en laat goed heet worden. Doe een scheutje wokolie in de pan en doe hierna het geklutste ei in de wok. Zet het vuur hoger en laat het ei stollen, terwijl je het regelmatig omschept met een spatel. Als de eieren mooi gestold zijn haal je ze uit de pan.

Voeg nog een scheutje olijfolie in de wok en snipper een ui en knoflook. Fruit dan de ui en knoflook even aan in de wok, waarna je de garnalen toevoegt en even mee bakt.

Snijd ondertussen de paprika in blokjes. De paksoi snijd je vervolgens in de lengte doormidden en spoel even schoon met water als dat nodig is. Daarna snijd je de paksoi in halve ringetjes. Verwijder vervolgens de zaadjes van de rode peper en snijd in dunne, halve ringetjes.

Voeg nu de taugé, paksoi, paprika, rode peper, noedels en woksaus toe en schep alles goed door elkaar. Laat het vervolgens enkele minuten garen, terwijl je het regelmatig omschept. Bak als laatste nog even de eieren mee.

Opdienen

Het opdienen is niet zo spannend dit keer. Schep wat van de Pad Thai met garnalen op een bord en strooi hierna ter garnering wat platte peterselie (of koriander) en de gehakte cashewnoten over het gerecht. En klaar is je Pad Thai met garnalen!

Eet smakelijk!

 

Meer inspiratie?

Toch op zoek naar wat anders dan deze Pad Thai met garnalen? Voor meer Aziatische gerechten kun je kijken op: Thomas Culinair – Aziatische keuken

16 Comments
  1. Oehhh, wat een heerlijk gerecht! Ik kan niet wachten om dit uit te proberen! Normaal kook ik nooit met garnalen, maar met dit gerecht gaat dat zeker veranderen! 🙂

  2. Wat een heerlijk recept, dit ga ik zeker snel maken! De combinatie van de limoen, gember en garnalen lijkt me superlekker. En leuk dat je er ook bij zet hoe je het op moet dienen

    Liefs!

  3. Garnalen vind ik echt heel lekker, en dit recept spreekt mij dan ook echt aan. Ik eet vaak thaise eten, toevallig vandaag nog 😉

  4. Klinkt lekker al zou ik een aantal ingrediënten weglaten of vervangen. Ik lust bijb geen taugé haha

  5. Wat een heeeeeerlijk recept, ik ga er meteen mee aan de slag vanavomd! De Thaise keuken is geweldig! Xx

  6. Het recept klinkt super lekker. En de foto ziet er heel goed uit. Het enige nadeel is dat ik een vriend heb die geen garnalen eet.
    Dat is heel erg jammer. Maar het is zeker een recept die ik kan maken als ik een avond alleen thuis ben en geen inspiratie heb om te koken.
    Lekker makkelijk en snel.

  7. Ziet er lekker uit. Heb nog nooit met gembersiroop gewerkt. Heeft het een beetje dezelfde smaak als geraspte gember of zoeter?

    • Thomas

      het is wat zoeter en zachter dan verse gember, maar een goede vervanger.

  8. Lekker hoor, wat een goed idee en goed te maken zo te lezen.

  9. Dat klinkt goed! Zeker een recept wat ik eens wil proberen.
    Ik zou zelf de garnalen en ei vervangen door tofu en de vissaus door sojasaus om het plantaardig te maken. 🙂

    • Thomas

      Dat ook prima, dat is het leuke aan koken (vind ik dan) spelen met ingrediënten 🙂

  10. Dit gerecht gaat vriendlief zo lekker vinden. Niet moeilijk om te maken. Thnx!!

  11. Dit ziet er heerlijk uit! Misschien lukt het mij wel eens met deze goede beschrijving.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

CommentLuv badge