Oosterse ribeye met noedels - Thomas CulinairFood in a bowl is natuurlijk helemaal hip momenteel. Afgelopen week hebben we genoten van Oosterse ribeye met noedels. Dit recept is een variant op Jamie’s roerbakschotel met ribeye, uit zijn boek Jamie in 30 minuten. Het is eenvoudig te maken en je kunt zelf variëren met de groenten.

Onderstaand recept is geschikt voor twee personen.

Ingrediënten Oosterse Ribeye

voor de ribeye

  • 2 ribeyes (laat een uur van te voren op kamertemperatuur komen)
  • uienpoeder
  • knoflookpoeder
  • gemberpoeder

voor de noedels

  • 2 porties noedels (ongeveer 75 gram)
  • half blokje bouillon
  • 2 eetlepels sojasaus
  • honing
  • limoensap

voor de groenten

  • 150 gram sugar snaps
  • 1 paksoi
  • een pakje paddenstoelenmix
  • een flinke hand taugé
  • 1 bosui
  • 1 ui, in halve ringen gesneden
  • 2 centimeter gember, geschild en geraspt
  • een teen geperste knoflook
  • twee eetlepels zwarte bonensaus

Algemeen

  • olijfolie (eventueel wokolie voor het wokken)
  • sambal
  • peper en zout
  • 1 limoen

Bereidingswijze groenten

Maak indien nodig de sugar snaps schoon. Zet een pan met kokend water op het vuur en voeg een snuf zou toe. Voeg vervolgens de sugar snaps toe en kook ze 3 tot 5 minuten. Giet ze af en zet ze apart. Maak daarna de champignons schoon en snijd ze in plakken en/of in stukken. Dit is afhankelijk welke soorten je gebruikt. Snijd daarna de paksoi door de lengte doormidden en vervolgens in halve ringen. Controleer  of het nog schoongespoeld moet worden.

Zet een wok op het vuur en laat goed heet worden. Voeg een scheut wokolie of olijfolie toe en voeg de ui, gember en knoflook toe. Fruit dit even aan. Zet daarna het vuur hoger en wok de paddenstoelen en de paksoi. Pak een bord of schaal en schep er twee eetlepels zwarte bonensaus op. Sprenkel er vervolgens wat olijfolie en limoensap over en schep dan de sugar snaps, paksoi en paddenstoelen op het bord. Schep alles vervolgens goed door elkaar. Snijd een lente ui in dunne plakjes en pluk de blaadjes van de peterselie. Zet het samen met de taugé in aparte bakjes op tafel.

Oosterse ribeye met noedels en groeten

 

Bereidingswijze noedels

Breng een pan met water aan de kook en voeg een half blokje bouillon toe. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels vervolgens af, maar bewaar wat van het kookvocht.

 

Bereidingswijze Oosterse ribeye

Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden. Breng de ribeyes op smaak met peper, zout, uienpoeder, knoflookpoeder en gemberpoeder. Schenk er vervolgens wat olijfolie over en zet het vuur hoog. Leg de ribeyes in de grillpan en bak elke kant voor 2 minuten. Haal uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie. Snijd het vlees daarna in mooie schuine plakken.

 

Opdienen Oosterse ribeye met noedels

Pak twee kommen en voeg alvast een scheutje limoensap, honing en eetlepel sojasaus toe. Voeg daarna wat van de  bewaarde bouillon toe. Verdeel vervolgens de noedels over de kommen. Schep er dan wat van de groente op. Leg er enkele plakjes Oosterse ribeye op en bestrooi het geheel vervolgens met wat lente-ui en peterselie. Eventueel kun je er nog een partje limoen bij serveren en er wat sesamzaad over strooien.

Je Oostere ribeye met noedels is nu klaar, eet smakelijk!

 

Meer Oosterse gerechten?

Enthousiast over dit gerecht? Laat het me weten in de comments! Voor nog meer Oosterse gerechten kun je kijken op de pagina: Oosterse keuken.

 

Oosterse ribeye met noedels gemaakt?

Heb je dit recept voor Oosterse ribeye met noedels gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!

Overzicht
recipe image
Naam
Oosterse Ribeye Recept
Auteur
Datum
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
14 Comments
  1. Dat ziet er super lekker uit. De combinatie van biefstuk, met noodles en een oosters tintje maakt het voor mij al het proberen waard. Morgen meteen maar eens uitproberen 🙂

    • Kriston

      leuk, succes! 🙂

  2. Dit klinkt echt superlekker! Dat ga ik zeker ooit eens proberen. 🙂

  3. Lekker!! En dus helemaal niet moeilijk als ik het zo lees. Ik ga hem onthouden. Goed receptje!

    • Kriston

      Het is inderdaad niet moeilijk, maar erg lekker… Een prima combi haha 🙂

  4. Dat klinkt goed. Ik ben dol op ribeye, dus deze ga ik zeker eens maken!

  5. Sjira

    Lekker! Ook lekker erbij is een handje kroepoek of cassave voor de bite.

    • Kriston

      Dat eet altijd lekker weg ja, past er prima bij!

  6. O lekker deze ga ik bewaren voor als ik weer bezoek krijg met eten. Thanx

    • Kriston

      Bedankt voor je reactie Daphne, die stoofschotel ziet er ook goed uit trouwens 😉

  7. nataschaa1992

    Dit ziet er echt superlekker uit! ga dit binnenkort een keer maken

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

CommentLuv badge