Een lekker recept voor malse spareribs mag als vleesliefhebber natuurlijk niet ontbreken op mijn website. Ik vind goed klaargemaakte en vooral malse spareribs erg lekker. Met dit gerecht zijn je spareribs lekker zoet en licht pittig gekruid en zo mals dat ze zo van het bot glijden. De spareribs worden eerst gekookt en hoeven daarna alleen nog maar even in de oven om te glaceren. Natuurlijk kun je de spareribs ook op de barbecue bereiden. Het originele recept heb ik van mijn schoonzusje, ik heb het iets aangepast naar mijn eigen versie.

Ik heb een kilo spareribs gebruikt, als bijgerecht is dat genoeg voor 2 tot 3 personen.

Malse spareribs uit de oven - Thomas Culinair

Ingrediënten malse spareribs uit de oven

  • 1 kilo Spareribs
  • 5 eetlepels ketjap
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 blaadje laurier
  • 4 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • Zout

Ingrediënten marinade

  • 6 eetlepels ketjap
  • 4 eetlepels honing
  • 1 (klein) blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel sambal
  • 3 theelepels gemberpoeder

 

Voorbereiding

Je kunt de voorbereiding eventueel een dag van te voren doen.

Verwijder het vliesje aan de onderkant van de spareribs als dat nog nodig is. Vul een pan met water, snipper de ui en voeg het met de bouillonblokjes, laurier, ketjap, geperste knoflooktenen, gemberpoeder, komijnpoeder en een snuf zout toe in de pan. Leg nu de spareribs in de pan en zorg dat ze onder water staan.

Kook de spareribs op een laag vuurtje voor ongeveer 2 uur, zodat het lekkere malse spareribs worden.

Giet de spareribs af en laat even goed uitlekken. Als je het voor de volgende dag maakt kun je de spareribs in het water laten staan en afgedekt laten afkoelen.

Malse spareribs uit de oven - Thomas Culinair

Bereiding malse spareribs uit de oven of BBQ

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Maak de marinade door alle ingrediënten goed te mengen. Smeer met een kwastje de spareribs in (gebruik niet alles) en leg op een ovenplaat. Zet de spareribs 20 minuten in de oven. Haal ze er na 10 minuten even uit en bestrijk nog eens met de marinade.

Als je de spareribs op de BBQ wilt bereiden, hoef je ze maar een half uurtje te grillen, natuurlijk een beetje afhankelijk van hoe je de temperatuur hebt geregeld. Draai ze halverwege wel even om en bestrijk ze nog eens met de marinade.

Serveer je malse spareribs uit de oven met bijvoorbeeld aardappelen uit de oven en een frisse salade.

Eet smakelijk!

Meer inspiratie?

Op zoek naar meer lekkere vleesrecepten? Kijk dan eens het overzicht: Recepten met vlees.

Malse spareribs uit de oven gemaakt?

Heb je dit recept voor malse spareribs uit de oven gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Vind ik leuk om te lezen!

Overzicht
recipe image
Naam
Malse spareribs uit de oven
Auteur
Datum
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
3.51star1star1star1stargray Based on 7 Review(s)
8 Comments
  1. Het water loopt me in de mond! Ik weet van van de week op de bbq gaat 🙂 Slim om ze voor te koken trouwens!

    • Kriston

      ja dat scheelt echt tijd hoor, maakt ze lekker mals en je kunt het prima voorbereiden.

  2. Ik ben gek op spareribs en dit ziet er dan ook heerlijk uit!

  3. Alleen de titel klinkt al lekker! Lijkt me heerlijk, heb receptje opgeslagen! Met allemaal mannen in huis kunnen zo af en toe spareribs niet ontbreken:)

  4. Nu heb ik honger haha. Klinkt echt heerlijk. Ik vind spareribs maken alleen altijd zo veel werk :p Maar op deze manier wil ik het wel een keer gaan proberen 😀

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

CommentLuv badge