Ik ben gek op Indonesische rendang en eet het regelmatig. Ook vind ik het leuk om te maken bij een rijsttafel als ik voor meer mensen kook tijdens een feestje. Dit Indonesische rendang recept is eenvoudig thuis te maken. Er zijn zoveel recepten te vinden, maar dit recept is ook te maken als je geen toko in de buurt hebt zitten. Alle ingrediënten zijn in de supermarkt verkrijgbaar. Het is lekker pittig, maar je hoeft geen liters melk te drinken om te blussen :).

Mocht je niet zo van pittig houden, dan kun je de hoeveelheid rode peper nog halveren, maar een beetje pit hoort er echt wel bij vind ik. Daarnaast eet ik er vaak rijst, Sajoer boontjes en wat zure komkommersalade bij. Zo heb je toch een heerlijk Indonesisch maaltje op tafel staan?!

Onderstaand rendang recept is geschikt voor 3 tot 4 personen, beetje afhankelijk wat je erbij eet. Je kunt het gerecht ook in de slowcooker maken.

Indonesische Rendang recept - Thomas Culinair

Ingrediënten Indonesische rendang

  • Ongeveer 800 gram riblappen
  • 1 stengel citroengras (sereh)
  • 400 ml kokosmelk
  • 3 tenen knoflook
  • 2 uien
  • ongeveer 3 centimeter verse gember
  • 1 rode peper
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 theelepels laos
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels korianderpoeder

 

Recept Rendang - Thomas CulinairBereidingswijze Indonesische rendang

Allereerst beginnen we met het snijden van het vlees. Snijd de riblappen in blokjes ter grootte van een dobbelsteen.

Zet een pan op het vuur en laat goed heet worden. Voeg vervolgens een scheutje (wok)olie toe en braad de riblappen ongeveer 5 minuten, totdat ze mooi bruin van kleur zijn.

Snipper de uien, schil en rasp de gember, hak de knoflooktenen en voeg ze toe aan het vlees en bak het even mee. Voeg dan de laos, kurkuma, komijn- en korianderpoeder toe en roer goed door. Verwijder de zaadjes van de rode peper (of laat ze zitten als je goed tegen pittigheid kan) en snijd hem dan in halve ringetjes. Voeg het samen met de laurierblaadjes en kokosmelk toe aan de pan en roer goed door.

Nu moet je geduld hebben, want de Rendang moet minimaal 2,5 uur stoven op een laag pitje. Neem de tijd, want soms heeft het net wat langer nodig en het vlees moet echt super gaar zijn.

Is het vlees gaar? Proef dan alles nog even goed na en breng eventueel op smaak met wat zout en peper.

Eet smakelijk!

 

Heb jij dit Indonesische rendang recept gemaakt? Laat me weten of het gesmaakt heeft, dat vind ik leuk om te lezen!

 

4 Comments
  1. Oeh dat ziet er wel erg lekker uit! Ik eet niet zo vaak Indonesisch maar dit recept bewaar ik wel.

  2. Mijn man vind dit zo ontzettend lekker, ikzelf ben minder fan van Indonesisch eten, maar hem kun je hiervoor wakker maken

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

CommentLuv badge