Hertencarpaccio met Salsa Verde - Thomas CulinairGisteren een heerlijk voorgerecht voor het 3-gangen Kerstdiner gemaakt: hertencarpaccio met salsa verde. De carpaccio heb ik zelf gesneden van gerookte hertenbiefstuk. Niet goedkoop, maar echt de moeite waard! Bij het Kerstdiner heb ik bij elke gang een speciaalbier uitgezocht. Bij de hertencarpaccio paste de herfstbock van Gulpener erg goed en viel de bier spijs combi ook goed in de smaak bij de gasten. Het zoetige en karamelachtige in de herfstbock met een klein bittertje deed het goed met de subtiel rokerige smaak van de hertencarpaccio.

Het kerstmenu bestond uit de volgende gangen met daarbij passende bieren,

  • Voorgerecht: Hertencarpaccio met salsa verde met Herfstbock van Gulpener
  • Hoofdgerecht: Beef Wellington met diverse garnituren en Leute Bokbier van Brouwerij van Steenberge
  • Dessert: Pavlova met rood fruit en Grand Cru van Rodenbach

 

Onderstaand recept is geschikt voor ongeveer 6 voorgerechten. Bij dit recept ga ik er vanuit dat je zelf de carpaccio gaat snijden. Natuurlijk kun je ook kant-en-klare gesneden carpaccio gebruiken. Je kunt ook een groot bord of schaal gebruiken en het serveren tijdens een buffet, maar ook bij een tapasavond.

Ingrediënten hertencarpaccio met salsa verde

  • ongeveer 500 gram gerookte hertenbiefstuk
  • een handje pijnboompitten (in een droge pan bruin gebakken)
  • Parmezaanse kaas
  • Salade mix (ik gebruikte mini sla)

voor de salsa verde

  • 4 ansjovisfilets
  • 1 eetlepel kappertjes
  • handje kervel
  • handje platte peterselie
  • handje basilicum
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Hertencarpaccio met Salsa Verde - Thomas Culinair

Bereidingswijze hertencarpaccio met salsa verde

Rol allereerst de hertenbiefstuk strak in vershoudfolie en vorm het een beetje tot een rol. Leg het vervolgens voor een half uur in de vriezer. Daarmee wordt de buitenkant iets harder en kun je het makkelijker in dunne plakken snijden.

Als het vlees in de vriezer ligt maken we ondertussen de salsa verde. Doe de ansjovis, kappertjes, kervel, platte peterselie en basilicum in een mengbeker. Voeg er de balsamico azijn bij en pureer het vervolgens met een staafmixer tot een gladde pasta. Laat de staafmixer draaien en voeg rustig de olijfolie toe, tot er een mooie gladde saus ontstaat. Breng daarna naar wens op smaak met peper en zout.

Haal de gerookte hertenbiefstuk uit de vriezer en snijd er zo dun mogelijke plakken vanaf. Door een stuk vershoudfolie op het vlees te leggen en vervolgens met een deegroller wat te rollen, kun je de plakken eventueel wat dunner maken.

Leg de hertencarpaccio dakpansgewijs op het bord in een cirkel. Leg daarna in het midden een handje sla en schep vervolgens toefjes salsa verde op het vlees. Sprenkel nog wat olijfolie over het vlees en de salade. Strooi ten slotte wat pijnboompitten en Parmezaanse kaas over het gerecht.

Eet smakelijk!

Hertencarpaccio met salsa verde gemaakt?

Heb je dit recept van hertencarpaccio gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!

Meer Voorgerechten?

Op zoek naar meer voorgerechten? Bekijk dan het overzicht voorgerechten.

 

Overzicht
recipe image
Naam
Hertencarpaccio met Salsa Verde
Auteur
Datum
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
2 Comments
  1. Dit ziet er echt heerlijk uit. Ik ga dit zeker binnenkort maken

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

CommentLuv badge