Herfst stoofpot met bokbier - Thomas CulinairVoor het magazine aan de keukentafel met Coop, maakte ik dit recept voor een herfst stoofpot met bokbier. Daarbij hoorde een heuse fotoshoot, waar ik eerder al over schreef. Dit is een heerlijk comfort food gerecht met typische smaken welke passen bij de herfst. Het voorbereiden is misschien even wat werk, maar daarna zet je het lekker op het vuur (of in de slowcooker) en je huis vult zich met heerlijke geuren!

Onderstaand recept is geschikt voor vier personen en rijst of bijvoorbeeld pompoenpuree past er goed bij. Je kunt dit gerecht in een braadpan of slowcooker maken.

Ingrediënten herfst stoofpot met bokbier

  • 700-800 gram sukadelappen of riblappen
  • 250 gram pompoenblokjes
  • 100 gram spekjes (uitgebakken)
  • 2 plakken ontbijtkoek
  • 2 theelepels mosterd
  • 3 tenen knoflook (geperst)
  • 2 uien (in halve ringen)
  • 2 winterwortelen (schoongemaakt en in plakjes gesneden)
  • 1 flesje bokbier
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel bloem
  • peper en zout

Bereidingswijze herfst stoofpot met bokbier

Snijd allereerst het vlees in blokjes ter grootte van een dobbelsteen. Bestrooi het vlees vervolgens met peper, zout en bloem. Schep het dan even goed door elkaar.

Bestrijk de plakken ontbijtkoek met de mosterd en snijd het vervolgens in stukjes. Zet een braadpan op het vuur en laat goed heet worden. Doe er vervolgens olijfolie in en braad het vlees op hoog vuur aan, totdat het mooi bruin van kleur is.

Haal het vlees uit de pan en bak in het achterbleven vocht de ui, knoflook, wortel en spekreepjes even aan. Voeg daarna het vlees weer toe samen met het laurierblaadje, tomatenpuree, ontbijtkoek, appelstroop en het bokbier. Voeg als het nodig is zoveel water toe, totdat het vlees net onder staat. Roer alles vervolgens goed door elkaar en laat het gerecht zo’n 3 uur sudderen. Voeg ongeveer een kwartier voor tijd de pompoenblokjes toe. Dan hebben ze nog een lekkere bite. Mocht je ze graag zachter eten, dan laat je ze wat langer garen.

Gebruik je een slowcooker? Volg dan dezelfde stappen, maar gaar de herfst stoofpot dan op de medium stand voor ongeveer 3 uur. Het vlees moet heerlijk mals zijn. Afhankelijk van het gekozen vlees, kan het wat langer nodig hebben. Controleer het gerecht op smaak en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

Eet smakelijk!

Meer inspiratie?

Op zoek naar meer recepten voor de herfst? Bekijk dan het overzicht: herfst receptenen kijk ook eens naar de recepten met bier.

Herfst stoofpot met bokbier gemaakt?

Heb jij dit recept voor herfst stoofpot met bokbier gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!

Samenvatting
recipe image
Naam
Herfst stoofpot met bokbier
Toegevoegd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

11 Comments
  1. Ohja! Dit recept heb ik direct opgeslagen. Perfect voor een gezellig etentje met vrienden op een gure herfstdag!

  2. Hmm..ziet er lekker uit! Ik eet eigenlijk veel te weinig stoofpotten.

  3. Stoofpotten klinkt al heerlijk. Lekker met al dat vlees. Alleen dat biertje weet ik niet hoor 😉

    • Het is niet zo dat je direct bier proeft hoor, het bokbier geeft heerlijke zoete/verwarmende tonen aan aan de stoofschotel.

  4. Jouvence

    Ik had hem inderdaad in het magazine van de Coop voorbij zien komen. Lekker om een keer te proberen.

  5. Ik hou wel van een goed stoofpotje – ziet er in elk geval goed uit 🙂

    • Dank je wel Renata, het smaakte ook goed hoor 🙂

  6. Zelf kook ik eigenlijk nooit met bier, maar ik ken wel iemand die dit kan waarderen, ga deze dus even tippen 🙂

  7. Ik ben dol op stampotten, helaas zal deze niet bij mij op tafel komen ivm vlees en alcohol maar ik kan mij wel echt voorstellen dat het heerlijk is!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

CommentLuv badge