Recept gevulde portobello van de BBQ - Thomas CulinairIn het tweede deel van de Zomerspecial van Bierista deel ik een lekker gerecht voor gevulde portobello van de BBQ. In het eerste deel gaf ik een lekker recept voor krokante kippenvleugels.

Update: Het laatste deel staat ondertussen ook online: Broodje hamburger van de BBQ met “Hair in the mailbox” van Mikkeler.

Tijdens een barbecue gaat er bij de meeste mensen veel vlees op de grill. Ik houd zelf ook van een mooi stukje vlees, maar tegenwoordig probeer ik ook steeds vaker wat lekkere groente te bereiden. Voor dit recept heb ik portobello’s gevuld. Portobello’s zijn eigenlijk gewoon grote kastanjechampignons. Lekker stevig en zacht van smaak. Even grillen op indirecte hitte en smullen maar! Als je het vegetarisch wilt maken, kun je de bacon weglaten. De kunt de portobello’s al van te voren maken en bewaren in de koeling. Dan hoef je ze ‘s avonds alleen nog maar even te grillen op de barbecue.

La Chouffe Soleil

Ik heb La Chouffe Soleil gekozen als bijpassend bier, omdat het geen extreme smaken heeft. Lekker fris, doordrinkbaar en wat fruitigs. Dit gaat goed samen met de groente vind ik. Daarnaast is het een echt zomerbiertje, heerlijk bij de barbecue!

Ingrediënten gevulde portobello

  • 4 portobello’s
  • 2 plakken bacon
  • Een halve paprika
  • Een halve ui
  • 1 teentje knoflook
  • Een handje pijnboompitten
  • Oude- of Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Voorbereiding gevulde portobello

Snijd de onderkant van de steel af, deze is wat stug en smaakt niet lekker. Wrik of snijd (met een beetje beleid) de steel uit de portobello. Snijd deze vervolgens fijn en doe in een kom.

Bak de bacon krokant, laat even afkoelen en uitlekken op keukenpapier. Snijd de bacon vervolgens in stukjes. Snipper de ui en snijd de paprika in kleine blokjes. Voeg het samen met de bacon toe in de kom. Pers een teentje knoflook uit boven de kom.

Voeg daarna een handje pijnboompitten toe, breng het mengsel (naar wens) op smaak met wat zout en peper. Schep het geheel vervolgens goed door elkaar.

Vul elke portobello met het mengsel. Rasp er vervolgens wat oude of Parmezaanse kaas over. Bewaar de gevulde portobello’s in de koelkast totdat je ze gaat grillen.

Portobello grillen op de barbecue

Grill de gevulde portobello’s af op de barbecue in ongeveer 10 minuten, tot ze wat zachter zijn en de kaas gesmolten is. Je kunt ze ook in de oven garen op 200 graden.

Recept gevulde portobello van de BBQ - Thomas CulinairMeer BBQ recepten?

Als je zoekt naar meer recepten voor de barbecue kun je hier eens kijken: overzicht recepten met bbq.

Gevulde portobello van de BBQ gemaakt?

Heb je dit recept voor gevulde portobello van de BBQ gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen! Volg ook mijn bieravonturen via Untappd

Overzicht
recipe image
Naam
Gevulde portobello van de BBQ
Auteur
Datum
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
1 Comment
Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

CommentLuv badge