Gegrilde prei Barbecue - Thomas CulinairTijdens een winterbarbecue maakte ik dit gerecht voor het eerst. Nu komt het vaak terug als bijgerecht als we de BBQ aansteken. Gegrilde prei van de BBQ is echt super gemakkelijk om te maken. De smaak vind ik echt verrassend en raad je echt aan om dit eens te maken. Ik hoop dat je net zo verrast bent als ik! Rauwe prei kan toch wat scherp zijn qua smaak, maar door deze techniek wordt het juist super zacht van smaak.

De prei wordt echt zwart geblakerd op de BBQ en daarna voorzichtig gepeld. Dan komt er een heerlijke zachte en groene prei tevoorschijn. Eventueel nog wat peper en zout er overheen en smullen maar.

Ik reken 1 prei per persoon. Met dit recept kun je dus 4 mensen blij maken.

Ingrediënten gegrilde prei van de BBQ

  • 4x een prei
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze prei van de BBQ

Ik hoop dat je het overzicht niet kwijt bent met al die ingrediënten, maar daar gaan we dan! 🙂

Allereerst zorg je ervoor dat de barbecue goed opgestookt is, omdat de prei echt flink wat hitte te verduren moet krijgen.

Snijd de groene bladeren en de onderkant van de prei. Was daarna de prei even goed onder de kraan, zodat je geen zandkorrels meer proeft na de bereiding.

Smeer de prei in met een beetje olijfolie en strooi er wat peper en zout over.

Leg de prei vervolgens op de BBQ op het gedeelte met directe hitte. Rooster nu elke zijde van de prei, totdat de prei mooi donker en bijna zwart geblakerd is.

Gegrilde prei BBQ - Thomas CulinairOpdienen

Als de prei mooi geblakerd is, haal je het voorzichtig van de barbecue en leg het op een bordje.

Pak een mes en snij voorzichtig, over de lengte, in het zwart geblakerde vel van de prei.

Dat ziet er toch smakelijk uit? Strooi er nog een beetje peper en zout over en geniet ervan!

Recept gegrilde prei van de BBQ - Thomas Culinair

Meer BBQ inspiratie?

Op zoek naar nog meer lekkere barbecue gerechten? Bekijk dan regelmatig mijn overzicht via: overzicht BBQ recepten. Deze zal komend seizoen steeds worden uitgebreid met meer fijne gerechten voor de barbecue liefhebber.

Gegrilde prei van de BBQ gemaakt?

Dit recept voor gegrilde prei van de BBQ gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!

 

 

Overzicht
recipe image
Naam
Gegrilde Prei van de BBQ
Auteur
Datum
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
1 Comment
Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

CommentLuv badge