gamba amuse met doperwtenpureeDeze gamba amuse met erwtenpuree en munt is snel te maken en valt door de mooie groene kleur wel op bij je gasten! Ik ben zelf gek op gamba’s met knoflook en het combineert in dit recept goed met de frisheid van de munt in de erwtenpuree. Onderstaand amuse recept is geschikt voor 6 personen en is een heerlijke start van je diner! Je kunt het gerechtje natuurlijk ook serveren als tapas hapje.

 

Ingrediënten Gamba amuse

  • 8 kopjes diepvrieserwten
  • 6 gamba’s (gepeld)
  • Bosje muntblaadjes
  • 3 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Citroensap

 

Bereidingswijze Amuse met gamba

Doe de doperwten in een pan met water en breng aan de kook. Laat ze doorkoken tot de erwten gaar zijn. Giet de erwten af en voeg dan de erwten met een klontje boter, 6 blaadjes munt en wat peper en zout toe in een keukenmachine. Pureer het geheel tot een gladde mouse ontstaat, eventueel aangevuld met wat water. Mocht het nog wat korrelig zijn, kun je het ook nog even door een fijne zeef halen. Proef de erwtenpuree en breng het wat extra op smaak met zout of peper als dat gewenst is.

Zet een koekenpan of wok op hoog vuur, voeg een scheut olijfolie toe en pers de knoflooktenen in de pan. Voeg dan de gamba’s toe en bak ze al roerende tot ze roze van kleur worden. Sprenkel als laatste wat citroensap over de gamba’s en roer nog even om.

Giet de erwtenpuree in de amuse glaasjes en hang de gamba op de rand van het glaasje. Voeg ter garnering een muntblaadje toe en je gamba amuse is klaar.

Eet smakelijk! Heb je de gamba amuse gemaakt? Laat dan vooral weten hoe het gesmaakt heeft!

Meer amuse recepten?

Voor andere smaakvolle amuse recepten kun je verder kijken op de website, of het overzicht met amuse recepten bekijken.

 

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

CommentLuv badge