Recept coquilles en garnalen met wortel-gemberpuree - Thomas Culinair

Ik ben gek op coquilles, maar maak ze niet zo heel vaak zelf klaar. Ze zijn heerlijk zacht van smaak en je kunt er best veel kanten mee op qua bereiding en combinaties. Ik heb er een lekker voorgerechtje mee gemaakt: coquilles en garnalen met wortel-gemberpuree. De gembersmaak combineert goed met wortel, maar ook met coquille. Aangezien de coquilles en garnalen een wat zachte structuur hebben, heb ik er krokantjes van bacon bij gemaakt. Samen met de topjes van groene asperges geeft het wat meer bite aan het gerecht. Ik heb ook gekeken naar de kleur, ik wilde namelijk een oranje gekleurd gerecht maken.

Foodblog Event Koningsdag 2018

Reden om een lekker oranje gekleurd gerecht te maken is het Foodblog Event van de Facebookgroep “Foodbloggers Benelux“. Elke maand wordt een thema gekozen waar de leden mee worden uitgedaagd om een smaakvol recept bij te maken. Deze maand is het thema dus Koningsdag en dit gerecht leek mij wel geschikt 🙂 Alle andere inzendingen kun je via Pinterest bekijken.

Onderstaand gerecht is geschikt als voorgerecht voor 2 personen. Mocht je het als hoofdgerecht willen eten, dan zou ik er nog iets van aardappels bij serveren.

Ingrediënten coquilles en garnalen met wortel-gemberpuree

  • 6-8 coquilles (schoongemaakt)
  • 6-8 grote garnalen (gepeld en darmkanaal verwijderd)
  • een flinke hand wortels
  • 1 ui
  • 1-2 centimeter verse gember (geschild en geraspt)
  • 8-10 groene asperge topjes
  • 2 plakjes bacon (uitgebakken en fijngehakt)
  • boter
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze wortel-gemberpuree

Je kunt de wortel-gemberpuree eventueel van te voren maken. Voor het serveren warm je het even kort op in de magnetron.

Maak de wortelen schoon en snij ze in stukken. Kook ze gaar in kokend water.
Fruit ondertussen de ui in een koekenpan met boter. Voeg de knoflook en gember toe met wat peper en zout en laat nog even garen. Zorg er wel voor dat het niet verkleurd, het moet wat glazig blijven.

Als de wortelen gaar zijn, giet je ze af en stamp- of prak ze vervolgens fijn. Voeg daarna de ui met knoflook en gember toe en roer even door. Pureer daarna eventueel met een staafmixer. Om het nog fijner en meer zalvig te maken kun je het nog zeven. Breng naar wens op smaak met peper en zout.

Bereidingswijze groene asperges

In dit gerecht gebruik ik alleen de topjes, maar de rest gooi je natuurlijk niet weg! Kook de topjes van de groene asperges beetgaar in kokend water, voor ongeveer 3-4 minuten. Haal ze vervolgens met een schuimspaan uit het water en laat ze even uitlekken op een vergiet of wat keukenpapier.

Bereidingswijze coquilles

Zet een pan met een goede anti aanbaklaag op het vuur en laat heet worden. Dep de coquilles voorzichtig droog met keukenpapier. Smelt hierna een scheutje olijfolie en/of boter in de pan, op middelhoog vuur. Let op dat je de boter niet verbrand. Als het goed warm is, bak je de coquilles op hoog vuur aan elke zijde voor ongeveer 1,5 tot 2 minuten. De buitenkant moet een mooi korstje krijgen. Breng op smaak met peper en zout.

Bereidingswijze garnalen

Zet een pan op het vuur en laat goed heet worden. Hak een teen knoflook in stukjes. Voeg daarna een flinke scheut olijfolie toe, samen met de knoflook. Bak vervolgens de garnalen op hoog vuur gaar. Breng op smaak met peper en zout.

Recept coquilles en garnalen met wortel-gemberpuree - Thomas Culinair

Opmaak bord

Dat was een makkie toch? Tijd om het bord op te maken!

Pak een mooi bord en schep er wortelpuree op. Strijk het met de bolle kant van een lepel in een maanvorm uit. Leg vervolgens 3 coquilles wat uit elkaar op de puree. Pak 2 of 3 garnalen en leg deze tussen de coquilles. Schik dan de stukjes groene asperges er speels bij. Voeg ook nog wat cressjes of kiemgroenten toe, dat geeft wat meer speelsheid aan het gerecht.

Strooi wat van de gebakken bacon en dille over het gerecht.

Eet smakelijk!

 

Meer recepten met coquilles of garnalen?

Als je zoekt naar meer recepten met coquille kijk dan eens naar mijn recept “ceviche van coquille met groene appel” of naar het overzicht: recepten met garnalen.

Coquilles en garnalen met wortel-gemberpuree gemaakt?

Heb je dit recept voor coquilles en garnalen met wortel-gemberpuree gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!

Samenvatting
recipe image
Naam
Coquilles en garnalen met wortel-gemberpuree
Toegevoegd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

11 Comments
  1. Hoewel ik niet van de garnalen ben, ziet dit er wel lekker uit! Misschien dat ik dit met koningsdag wel ga proberen, ik denk dat dit me wel lukt, zo fijn heb je het uitgelegd!

    • Thomas

      Dan neem je toch gewoon wat extra coquille? Ook geen straf haha 🙂

  2. Ik vind dat je het gerecht in ieder geval prachtig gepresenteerd hebt! Het ziet er heel mooi uit.

    • Thomas

      dank je wel Nicole 🙂

    • Thomas

      Dank je wel! 🙂

  3. Wat een heerlijk recept. Ik krijg trek. Ik houd van garnalen.

  4. Cocquilles zelf maken. Dat heb ik nog nooit gedurfd. Maar misschien moet ik het toch ook maar eens proberen met jouw uitleg!

    • Thomas

      Gewoon proberen! Het is eigenlijk heel simpel, hoewel ik het in het begin ook best spannend vond hoor 🙂

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

CommentLuv badge