Blondies Recept - Blondies met pistachenootjesAfgelopen vrijdag heb ik een lekker toetje gemaakt: blondies! De tegenhanger van brownies. Aangezien ik niet zo van donkere chocolade houd, zocht ik naar een recept met witte chocolade. Op de website van Brenda Kookt, kwam ik dit blondies recept tegen en heb deze eens geprobeerd. Het resultaat is echt lekker, maar ook een beetje gevaarlijk… Je blijft er van eten!

Brownies (of blondies) zijn oorspronkelijk afkomstig uit de Amerikaanse keuken. Daar worden ze vaak als snack of nagerecht gegeten.

 

Blondies recept – Ingrediënten

  • 250 gram witte chocolade
  • 85 gram boter
  • 2 eieren
  • 50 gram kokosbloesemsuiker (gewone suiker kan ook)
  • 125 gram bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 handje pistachenootjes

Bereidingswijze blondies

Bekleed een ovenschaal met bakpapier. De door mij gebruikte ovenschaal is vierkant en heeft afmetingen van 18 bij 18 centimeter. Ik heb 2 lagen overdwars van elkaar gelegd, zodat je de blondies er makkelijk uit kan tillen. Verwarm de oven de oven voor op 180 graden .

Doe de boter samen met 200 gram witte chocolade in een steelpannetje. Laat de chocolade langzaam smelten en roer regelmatig door. Als alle chocolade gesmolten is, haal je de pan van het vuur en laat je het geheel even wat afkoelen.

Pak vervolgens 2 eieren en klop ze zo’n 3 minuten los in een beslagkom, samen met 50 gram kokosbloesemsuiker. Voeg de vanillesuiker en de bloem toe. Roer even door en giet dan het gesmolten witte chocolademengsel toe. Roer alles even kort (!) goed door elkaar.

Giet het mengsel vervolgens in de met bakpapier beklede ovenschaal. Zet de schaal voor zo’n 30 minuten in de voorverwarmde oven. In het originele recept was dit zo’n 20 minuten, maar ik heb het iets langer gedaan. Het deeg was namelijk nog wat te zacht rond de 20 minuten.

Als de blondies bijna klaar zijn rasp je 50 gram witte chocolade. Haal de blondies uit de oven, strooi dan direct de geraspte witte chocolade erover. Laat de witte chocolade op de blondies een beetje smelten. Hak ondertussen de pistachenootjes grof en strooi deze vervolgens op de blondies.

Snijd de blondies in mooie stukken. Eet smakelijk!

Meer desserts?

Na dit recept voor Blondies nog op zoek naar meer inspiratie voor desserts? Kijk dan eens naar mijn overzicht: Desserts.

Blondies gemaakt?

Heb je dit Blondies recept gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

CommentLuv badge