Recept voor bananenbrood met appel - Thomas CulinairZoetigheden vind je nog maar weinig op mijn foodblog, maar daar wil ik toch een beetje verandering in gaan brengen. Aangezien Helen een echte zoetekauw is en regelmatig lekkere desserts of zoetigheden creëert ga ik haar een klein podiumpje geven op mijn website 🙂 Vandaag geef ik je een recept voor bananenbrood met appel. Het is een bewuste keuze, doordat er geen extra suiker wordt toegevoegd en door het gebruik van havervlokken en amandelmeel. De zoetige smaak krijgt het brood door gebruik van bananen, abrikozen, dadels en honing.

Dit bananenbrood met appel kun bij je ontbijt of lunch eten, of gewoon lekker bij de koffie.

 

Ingrediënten bananenbrood met appel

  • 3 rijpe bananen
  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 3 el melk
  • 3 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 60 gram havervlokken
  • 1 el honing
  • 1 tl kaneel
  • 2 tl bakpoeder
  • 40 gram gemengde noten
  • 8 dadels (zonder pit)
  • 1 zoet zure appel
  • kokosolie

Bereiding bananenbrood met appel

Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden. Pureer vervolgens de bananen, melk en dadels tot een gladde massa met een keukenmachine.

Breek daarna de eieren in een kom en kluts ze door elkaar. Voeg hierna het amandelmeel, de havermout en het bakpoeder toe. Roer het geheel goed door elkaar met een garde. Hak de noten grof en de abrikozen fijn en voeg ze vervolgens toe aan het beslag. Voeg daarna ook de honing, kaneel en het bananenmengsel toe en roer het goed door elkaar.

Schil de appel en snijdt deze in dunne halve maantjes. Pak daarna een cakeblik en vet deze in met kokosolie. Bedek de bodem van het cakeblik met een aantal halve maantjes appel, doe daarna de helft van het bananenbroodbeslag in het cakeblik. Leg hierna de rest van de appelmaantjes erop en giet de rest van het beslag erbij.

Zet het cakeblik vervolgens in de oven en laat het ongeveer 60 minuten bakken.

Je kunt de gaarheid checken, door een lange, droge satéprikker in het brood te prikken en deze er dan weer uit te halen. Blijft er deeg aan de prikker plakken? Dan is het bananenbrood nog niet gaar. Haal je de prikker schoon uit het brood, dan is je bananenbrood met appel klaar. Pak vervolgens het bananenbrood uit de oven en laat hem ongeveer 10 minuten staan. Haal daarna pas het bananenbrood uit het cakeblik en laat hem verder afkoelen op een rooster.

Dat was het, goed te doen toch? Eet smakelijk!

Recept bananenbrood met appel - Thomas Culinair

 

Bananenbrood met appel gemaakt?

Heb jij dit recept voor bananenbrood met appel gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!

 

Meer desserts of zoetigheden?

Op zoek naar meer inspiratie voor lekkere desserts en baksels? Bekijk dan het overzicht met recepten.

 

Overzicht
recipe image
Naam
Banenbrood met appel
Auteur
Datum
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
9 Comments
  1. Grappig, ik heb net ook een bananenbrood gemaakt, altijd lekker. Ik zal die van jou ook eens proberen, lijkt me ook goed te doen met die appel. gr. Jeannet

  2. Super lekker lijkt het me…. Dit zou zeker zomaar een recept kunnen zijn die wij zouden maken (mijn man en ik)

  3. Frederique

    Yeah hiep hoi voor Helen want ik ben ook een zoetekauw en dit recept lijkt me heerlijk! Snel eens proberen.

  4. Juliette

    Hmmmm ziet er echt heel heerlijk uit! Ik hou van bananenbrood. Ik ga gauw maar weer een paar rijp laten worden!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

CommentLuv badge