Recept amuse makreel zeewiersalade - Thomas Culinair

Een lekker eenvoudig recept voor een amuse van makreel met zeewier salade. In de makreelmousse gaat onder andere wasabipasta, ansjovis en citroensap, wat zorgt voor een frisse, maar ook pittige smaak. Door het te garneren met zalmeitjes en eetbare bloemen krijgt het een luxe en feestelijke uitstraling. De zalmeitjes geven ook een leuke kick aan je amuse, doordat het een kleine smaakexplosie in het gerechtje is. Dit amuse gerechtje is heerlijk om bijvoorbeeld je Kerstdiner mee te beginnen! Dit is het tweede recept voor het Kerst-thema in het kader van mijn Princes Ambassadeurschap 

Je kunt deze amuse op een amuselepel serveren of op een klein bordje. De makreelmousse die over is, kun je lekker ‘s avonds op je toastje smeren. Ik kies voor een amuselepel, omdat je dan in een keer alle ingrediënten proeft.

Onderstaand recept is meer dan genoeg om een stuk of 10 amuselepels mee te vullen. Natuurlijk wel afhankelijk van de grootte. 

Ingrediënten Amuse van makreel met zeewiersalade

  • 1 blikje makreel (uitgelekt)
  • wasabipasta
  • 1 ansjovisfilet
  • citroensap
  • 1 eetlepel halvanaise
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • halve ui
  • zeewiersalade (ook wel wakame salade genoemd)
  • zalmeitjes
  • eetbare bloemen

Bereiding Amuse van makreel met zeewiersalade

Laat allereerst de makreel goed uitlekken in een zeef. Voeg de makreel toe in een maatbeker, samen met de grof gesneden ui. Voeg vervolgens een theelepel wasabipasta, de halvanaise, creme fraiche en ansjovisfilet toe. Schenk er als laatste nog een scheutje citroensap bij. Gebruik een staafmixer om het geheel te pureren tot een mooie mousse. Je kunt het eventueel ook prakken, maar ik wilde een wat gladde mousse gebruiken in het gerecht. Proef of de makreelmousse op smaak is. Kun je goed tegen de pittige smaak van wasabi? Of wil je het wat frisser? Voeg dan gerust nog wat wasabipasta of citroensap toe. Breng naar wens op smaak met peper en zout.

Tijd om de amuselepels te vullen! Leg allereerst wat zeewiersalade op de amuselepel. Schep er daarna een toefje makreelmousse op. Je maakt het helemaal af een zalmeitje en een eetbaar bloemetje.

Eet smakelijk!

Recept amuse makreel zeewiersalade - Thomas Culinair

Amuse van makreel en zeewiersalade gemaakt?

Heb je dit recept voor een amuse van makreel en zeewiersalade gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!

Meer inspiratie voor amuses?

Op zoek naar meer voorgerechten? Bekijk dan het overzicht amuses.

Overzicht
recipe image
Naam
Amuse van makreel en zeewiersalade
Auteur
Datum
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
3 Comments
Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

CommentLuv badge